Masthead header

Folkehøgskole..?

Jeg er så usikker på hva jeg har lyst til å gjøre til neste år. Jeg vet ikke hva jeg vil bli og jeg vet heller ikke hvordan utdanning jeg vil ta.
Det jeg vet, er at jeg er sliten av skole. Jeg har det siste året blitt mer og mer lei av karakterer, kjedelige fag og det typiske A4-livet. Jeg vil få noe ut av neste år! Jeg vil feire at jeg er ferdig med 13 års skolegang.

Jeg har tre alternativer å velge mellom; Høgskole eller universitet, jobbe og ta opp fag, eller folkehøgskole. Å ta et friår der jeg kun reiser blir helt uaktuelt. Folkehøgskole er det som frister mest. Det koser masse penger, men man er nødt til å leve litt her i livet også.
For min egen del tror jeg at folkehøgskole vil være positivt. Å få nye venner, å bli bedre i fotografering (ja, for det er foto-linje jeg vil gå på) og bli mer selvstendig.

Valget blir ikke lett. Så dersom dere har noen tips til en forvirret attenåring, blir jeg veldig glad!:-)

 

fine bilder

Jeg lærte ikke noe av fotolinjen på folkehøgskolen :/ Jeg bodde hjemme, så jeg betalte HELDIGVIS ikke like mye som de andre, for da hadde det blitt bortkastet penger, synes jeg.. Men kan hende andre folkehøgskoler er bedre enn den jeg gikk på, faglig sett :)

SV: Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole, Ringsaker. Akkurat det året så byttet de lærer.. så vi fikk ikke den opprinnelige fotolæreren :/ Typisk.. Men de byttet tilbake det året her, tror jeg. Var i hvert fall det som ble sagt.

Jeg går på FotoGlobal på Nordhordland FHS, og jeg elsker det!! Jeg anbefaler det lett :) Beste fotolæreren og! Hihi 😀

Jeg går på Solborg FHS dette året, på en reise- og fotolinje. Utrolig morsomt! Det som er bra med denne linjen er at vi har en reise til Afrika, og en til Asia, og da er det så mange spennende og nye motiv og detaljer å ta bilder av.
Lærerne er kjempekoselige, og skolen anbefales på det sterkeste! :)

Det er virkelig ikke lett å bestemme seg! Grubler på det samme selv. Tror det blir foto på NKF på meg :) Syns det høres utrolig spennende ut, og selv om det er skole, er det langt fra sånn det er nå. Det er fryktelig dyrt, men som du sier så er man nødt å leve litt!

// Tusen takk for fine ord! Det betyr mye! 😀

Har faktisk begynt å tenkte på hva jeg skal etter vgs, og har ingen peiling heller! Tenker folkehøgskole, mange som sier det er så bra! Så håper du finner ut av det! Jobbe kommer du jo til å gjøre resten av livet, så er kanskje bedre å ta noe utdanning nå når du “kan” :)

// Rettsvitenskap ja :) Folkehøgskole virker artig, men ikke helt min greie likevel, men skjønner at andre vil gå det. Hvis man er litt skolelei er det sikkert midt i blinken.

Jeg har ikke noe jus-fag på skolen da, men den veien har ligget i tankene mine siden jeg var fortsatt gikk på barneskolen, og begynte å brenne for rettferdighet. Alltid vært opptatt av rettferdighet, og når jeg ser at det er noe JEG kan gjøre så blir jeg superengasjert. Så tror jeg kommer til å trives i en sånn jobb.. :)

Inger

Du burde legge ut noen av bildene dine på DeviantArt.com :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*